Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Mi a diszlexia?
Hogyan lehet kezelni a diszlexiát?


A diszlexia manapság nagyon elterjedt tanulási probléma a gyerekek körében.
A diszlexia szó jelentése: probléma az olvasással. (a dys: görög előtag, jelentése: rossz, beteg, károsodott + lexis: latin eredetű, jelentése: beszéd)

A "learning disability" (tanulási képtelenség, nehézség, zavar) kifejezést Samuel Kirk használta eloször 1962-ben. A diszlexia azt jelenti, hogy a gyerekek vagy felnőttek az olvasást, írást és/vagy számolást feltűnően nehezen sajátítják el. A diszlexia olyan olvasási rendellenesség, mely abban mutatkozik meg, hogy a diszlexiás gyermek vagy felnőtt olvasási képessége jelentősen elmarad az életkora, iskolázottsága és intelligenciája alapján elvárható szinttől. A diszlexiásoknak nehézséget okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. A diszlexiások az olvasott szöveget nehezen, és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni.

Hogyan ismerhetjük fel a diszlexiát?

Ha a gyermekünk összekeveri a betűket, olvasás közben félreolvassa a szavakat, vagy nem tudja helyesen leírni azokat, akkor gyanakodhatunk diszlexiára. Mivel ez olvasási rendellenesség, ezért szülőként könnyen felismerhetjük a gyermekünknél, miközben olvas.

Minek tulajdonítják a tudósok a diszlexia kialakulásának okait?

Ez a tanulási probléma, vagy rendellenesség nem olyan régen alakult ki. Ezért a szakemberek tudása hiányos ezen a területen. Viszont az eddigi adatok alapján három okot neveztek meg, hogy miből is ered a diszlexia:

1. Biológiai eredetű okok
2. Környezeti hatásokkal összefüggő okok
3. A beszédfejlődés problémái
A Diszlexia betegség?

A diszlexia nem betegség, hanem egy tanulási probléma, ami az olvasási képességünk fejletlenségét eredményezi. Tehát ne úgy kezeljük, mint egy betegséget! A diszlexia kezelhető megfelelő módszer segítségével.

Hogyan lehet kezelni a Diszlexiát?

Mivel a diszlexia azt jelenti, hogy probléma az olvasással, ezért lehet kezelni, lehet javítani a tüneteken. Ha a gyermekünknek tökéletesen megtanítjuk a betűket és a szavakat, akkor kezelődik nála az olvasási probléma.
Erre létezik egy speciális program, amit ha elvégeznek a gyerekek, akkor nagymértékben javul az írás-olvasás készségük, vagy akár teljesen meg is szűnik a diszlexia.


Ha kíváncsi a program részleteire, írjon nekünk! Elérhetőségek


 

 
TanulásHogyan tanuld meg?DiszlexiaElérhetőségekPótvizsgaMagyar nyelvtanNyelvtan korrepetálásSikerek-EredményekTanulási nehézségekAdatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép
discount cheap nfl jerseys,discount jerseys for sale,Cheap Soccer Jerseys,nfl nike jerseys,Wholesale Cheap Jerseys China,Wholesale NFL Jerseys,cheap nfl jerseys,cheap authentic nba jerseys,cheap nfl jerseys,cheap jerseys from china,cheap Baseball Jerseys,nike nfl jerseys china,Wholesale Authentic NHL Jerseys,Cheap NFL Jerseys Free Shipping,cheap jerseys,cheap MLB Jerseys,cheap nfl jerseys free shipping,wholesale cheap nfl jerseys,cheap nfl jerseys,wholesale nike nfl jerseys,cheap mlb jerseys,Cheap nba Jerseys,nfl jerseys cheap,Wholesale NBA Jerseys,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys free shipping,discount authentic nfl jerseys,cheap nhl hockey jerseys,cheap nhl jerseys,Cheap Nike NFL Jerseys